Sunday, April 26, 2015

Review : Baby & Kidz Fair Seremban

Assalamualaikum.. lama tak update blog.. hihihi.. tetiba update pasal review Baby & Kidz Fair pulak.. Haaa.. rasanya first & last pergi expo baby macam ni adalah waktu pregnantkan kembar dulu. Event kat Midvalley.. Yang kali ni pergi pun sebab kat Seremban je..

Btw, sekarang pregnant lagi. Kali ke3, anak ke4.. huhu.. rasa macam ramainya anak.  Alhamdulillah, rezeki tak dijangka.. Allah lebih tau apa yang terbaik utk kita, redha je.. Dan macam biasa la, bila awal pregnant memang mabuk teruk macam ko rasa nak baring je all day long.. Tu salah satu sebab blog pon berhabuk.. huhuhu..

Okey la, cerita pasal baby fair tadi.. Bertempat di Dewan Perbandaran Seremban mulai 24 Apr- 26 Apr.. masih on lagi setakat entry ni ditulis.. So far, biasa-biasa je expo ni. Tak banyak sangat vendor or company tang terlibat menyebabkan takde persaingan harga so harga barang pun lebih kurang je. Well aku expect lagi murah la dari online, tapi nan hado la.. ada la a few things yang murah siiikittt la...

Aku pergi hari Jumaat, first day.. Mungkin ada lagi vendor tang tak bukak booth lagi.. Agaknya la..Mula-mula sampai tu pastikan korang g register IC kat registration counter kalau korang nak redeem goodies bag.. Tapi goodies bag tu pun takde la grand sangat barangnya.. Tapi boleh lah nak bagi kat anak3 korang kalau korang g expo tu tak bawak dorang... hahaha..macam aku le tu...
Ini la isi goodies bag tu.  bubble gum & chewing gum..

Pilihan barangan pun tak banyak sangat tapi ada la a few baju baby yang murah2..


Tak bantak pun amik gambar sebab g sorang.. Barang banyak nak dibawak.. Ini je barang yang aku beli waktu baby fair ni. 
Tak banyak mana pun.. Macam tak berkenan sangat.. Diapers tu ada promosi beli 2 pax dapat free 1 pax kecik dgn sample.. Aku amik sekali sample utk Aysar.. So far Aysar pakai okey.. Xde ruam.. Utk S size, harga RM52 for 2, saiz lain RM64 for 2.. Baju Barney tu sehelai RM18, RM50 for 3. Botol susu utk Aysar RM12 for 2, cawan merah untuk kembar RM10 for 2.. Head to toe wash RM15 for 2, lotion RM4 towel RM16 for 2..Ada beli storage bottle utk member.. 8 botol brand Simple Dinple RM25..

Ada lagi booth2 lain.. macam Prudential, Stem Cell Cryocord,ada jual stroller, botol2 susu, susu formulabreastpump, cloth diapers,Grolier pun ada.. Ada jugak contest2 n lucky draw sepanjang baby & kidz fair ni.. So, kalau korang free hari ni boleh pergi sebab hari ni last day.. Sekianlah review dari aku.. gitewwww... babai...

Post a Comment