Friday, September 19, 2014

Aysar 1 year

Fuhh fuhh fuhh.. berhabuk blog ni.. meh tiup sikit.. Lama tak mengupdate sebab ada masalah teknikal dengan blog ni.. Haihhh.. disebabkan tak berapa celik IT, so agak lama masalah tu ai biarkan je la.. hari ni godek punya godek, akhirnya dapat jugak diatasi dan blog ni kembali comel seperti dulu.. ewahh sangat..

Ceritanya lepas dekat 6 bulan banyak jugak.. actually nak kata tak update dunia blogging ni.. cuma lebih kerap update blog lagi satu.. Blog tips kesihatan dan kecantikan kat MY Super Health ni.. Boleh la jenguk-jenguk kat situ kalau nak tips menarik okey..

Hampir 6 bulan berlalu.. Nak cerita pasal Aysar lah hari ni.. Aysar dah genap setahun 31 Julai lepas.. Alhamdulillah.. dah berjalan pun, seminggu lepas birthday dia.. Awal juga daripada si kombar.. Kepandaian pun dah banyak sebab dia belajar from the best, Abang Kombar la... hehehehe..



Hobi Aysar memanjat.. Segala meja, kerusi, tangga semua dah pun Aysar takluki.. Huhuhu.. Naik atas sofa, lepas tu jalan2 atas sofa tu sambil joget2.. Kau tak rasa macam jantung nak terkeluar gitu?? Haihh.. kebanyakkan kepandaian dia pun memang dia obeserve daripada banag2 dia.. Baru-baru ni dia cuba nak tanggalkan baju sendiri.. Baru umur setahun kot.. Si kombar dulu dah umur 3 tahun lebih baru rasa nak bukak baju sendiri..hehehe..


Aysar ni boleh dikatakan agak ramah jugak dengan orang. So far, setakat ni dia nak didukung oleh starngers cumanya awal2 memamng muka ketat sambil usha orang yang dukung dia.. Dengan abang-abang kombar, biasanya dia selalu dibuli dan membuli.. Kalau tak abang2 kacau dia, dia lah yang mengacau abang2 tu.. bab berebut barang pun terror.. Yang si abang suka mengusik, yang si baby tak nak mengalah.. Kan gamat tu ramah.. *urut dada je lah..

Aysar ni agak independent jugak berbanding si kembar waktu kecik dulu.. Ini lah hikmahnya bila ada anak single kot.. Ada kisah sedih masa mula-mula tau pregnant aysar dulu.. boleh baca kat sini kalau nak tau ceritanya.. Alhamdulillah, Aysar ni memang anak yang sangat mudah dijaga.. Allah Maha Adil kan.. Lepas dapat kembar yang mana nak membesarkan dorang dulu memang penat tapi seronok.. Yang Aysar ni Allah mudahkan.. jarang menangis, jarang meragam.. Main sorang pun boleh asalkan ada depan mata..

Aysar panggil ummi ni, "Amaakkk..amakkk.." Hohoho.. amak la pulak.. takpelah.. ada juga bunyi emak tu, jadi lah.. hehehehe..

Tak sangka dah beranak 3 dah aku.. Blog ni dah wujud sejak zaman anak dara lagi. Sekarang dah anak 3.. Rasanya nak aktifkan semula blogging la.. Insya Allah.. Aku temui kepuasan bila menulis.. nak bercerita dengan orang lain, kadang2 masa tak mengizinkan.. Yelah, masing-masing pun sibuk.. So, blog ni lah salah satu cara nak bercerita.. Mungkin tak ada yang nak membaca tapi satu hari nanti bila aku baca-baca balik, mesti.. "eh..ye ke macam ni dulu? " eh..ye lah..dulu macam ni.." " eh, baru teringat" bla..bla.. bla... Mungkin blog ni boleh jadi bahan bacaan anak2 aku satu hari nanti.. mana lah tau umur aku tak panjang, ada jugak memori untuk anak2 kenal aku.. cewah..touching plak..

Okey.. warm up je ni.. lain kali sambung lagi lah...


Post a Comment